Specials van Clio

Clio heeft een nieuw format en een extra stem. Om meer diepgang te krijgen wordt een geschiedenisonderwerp in een serie van drie afleveringen uitgediept. In blokken van drie weken verschijnt iedere week een aflevering. De podcast wordt gemaakt door Cees Kremer en Mirte Boelens.

Van Democratisch naar Republikeins: De Burgeroorlog en Reconstructie
Aflevering 1

Grote kans dat bij deze verkiezing in het Zuiden van de VS Republikeins wordt gestemd. Terwijl vroeger Democratisch werd gestemd. Hoe komt dit? Dat zoeken Cees Kremer en Mirte Boelens uit in deze aflevering. Dit is het eerste deel van een drieluik. Deze eerste aflevering gaat over het ontstaan van het Zuidelijke blok. De Burgeroorlog en de daaropvolgende Reconstruction worden besproken.

Van Democratisch naar Republikeins: De Burgeroorlog en Reconstructie
Aflevering 2

Grote kans dat bij deze verkiezing in het Zuiden van de VS Republikeins wordt gestemd. Terwijl vroeger Democratisch werd gestemd. Hoe komt dit? Dat zoeken Cees Kremer en Mirte Boelens uit in deze aflevering. Dit is het tweede deel van een drieluik. Dit tweede deel nemen we jullie mee de 20ste eeuw in. Het begin van de segregatie en de manier waarop het Zuiden een machtsblok wist te vormen in de Senaat worden besproken.

Van Democratisch naar Republikeins: De Burgeroorlog en Reconstructie
Aflevering 3

Grote kans dat bij deze verkiezing in het Zuiden van de VS Republikeins wordt gestemd. Terwijl vroeger Democratisch werd gestemd. Hoe komt dit? Dat zoeken Cees Kremer en Mirte Boelens uit in deze aflevering. In dit derde deel gaat het over de overgang van de Zuidelijke kiezer naar de Republikeinen. We nemen jullie mee langs Civil Rights wetten, fillibusters en protesten.